Χαιρετισμός

Καλως ήρθατε στην Ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας. Περισσότερα από 20 χρόνfotisια προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παιδεία μέσα σ’ ένα πλούσιο σε ερεθίσματα και ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον όπου το παιδί βρίσκεται στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η συνεργασία σχολείου – οικογένειας στηρίζεται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την άμεση επικοινωνία.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συμμετέχουν στην πρόοδο και στηρίζουν την παράδοση. Αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο εργαλείο (διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονικό βιβλίο, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό…) δημιουργούμε ένα σχολείο ανοιχτό στις ιδέες και στην κοινωνία, στη γνώση και στο μέλλον.

Από τη στιγμή που έρχονται στο σχολείο οι μαθητές μας παροτρύνονται να θέτουν φιλόδοξους στόχους και να μάχονται – με πολλή δουλειά, αυτοπειθαρχία και αξιοπρέπεια – για την επίτευξή τους.

Τελευταία Νέα

Είσοδος στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας

Ξένες Γλώσσες

Νέες Τεχνολογίες

Αθλητισμός

Στην εποχή των νέων τεχνολογιών και της πληροφόρησης τα παιδιά καλούνται να γίνουν πολίτες του κόσμου και το πιο αποτελεσματικό όπλο για την επιτυχία σε αυτόν είναι οι ξένες γλώσσες. Το σχολείο μας έχει καθιερώσει τη διδασκαλία της Αγγλικής από το Νηπιαγωγείο ενώ η δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) εισάγεται συστηματικά από την Ε΄ Δημοτικού. Τα Αγγλικά είναι η κύρια ξένη γλώσσα και διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

       Το σχολείο μας συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις των καιρών μας και τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παροχή πολύπλευρης παιδείας τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Σε αυτό το πλαίσιο διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες (smartboard), που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε το μάθημα να διεγείρει το ενδιαφέρον του μαθητή….

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας μας, σε στενή σχέση και συνάρτηση με τη διδασκαλία των υπόλοιπων γνωστικών αντικειμένων. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αποκτήσουν ένα υγιές σώμα, να υιοθετήσουν υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές αθλητικές δραστηριότητες που θα προωθήσουν την ομαλή κοινωνικοποίησή τους και την καλλιέργεια αθλητικού ήθους και χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές μας έρχονται σε….

Διατροφή

Μετακίνηση

Καλοκαιρινά Προγράμματα

Το σχολείο παρέχει πλήρη διατροφή (προαιρετικά) για όλα τα παιδιά. Το φαγητό παρασκευάζεται στο χώρο του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, φροντίζοντας και ελέγχοντας τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Το διαιτολόγιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σωστής και υγιεινής διατροφής των παιδιών, καλύπτει διάστημα ενός μήνα και ένα αντίγραφό του στέλνεται στο σπίτι, ώστε να ενημερώνονται οι γονείς για το φαγητό της ημέρας….

Η μετακίνηση των παιδιών πραγματοποιείται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία συντηρημένα και ασφαλή. Όλοι οι οδηγοί είναι επαγγελματίες. Σε όλα τα δρομολόγια τα παιδιά συνοδεύονται από συνοδούς – παιδαγωγούς. Τα δρομολόγια καθορίζονται πάντοτε μετά από συνεννόηση των γονιών με το γραφείο κίνησης.Οι γονείς οφείλουν να περιμένουν το σχολικό λεωφορείο στην είσοδο του σπιτιού κατά την αναχώρηση και την άφιξη των παιδιών. Τα παιδιά δεν παραδίδονται….

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ξεκίνησαν από το 2000 να προσφέρουν στα παιδιά καλοκαιρινές δραστηριότητες ψυχαγωγίας και μάθησης. Ύστερα από 13 χρόνια εμπειρίας μετονομάστηκε σε  “ΑΡΙΣ SUMMER CAMP”, έγινε ευρέως γνωστό σε όλη τη χώρα, εμπλουτίστηκε με πληθώρα δραστηριοτήτων και εδραιώθηκε ως το μεγαλύτερο Summer Camp στον νομό μας! Το πρόγραμμα του Summer Camp περιλαμβάνει δραστηριότητες μέσα από τις….

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Η  φιλαναγνωσία, ήδη σαν όρος,  μας παραπέμπει  στην καλλιέργεια μιας  ουσιαστικής και βαθιάς σχέσης του αναγνώστη με τον κόσμο της Λογοτεχνίας. Ως  δράση που συμπεριλαμβάνεται την τελευταία δεκαετία στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών εμπεριέχει ταυτόχρονα….

Ecomobility

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με τη συνεργασία σημαντικών και αξιόλογων Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών της χώρας, διοργανώνει από το 2003-04 την Εκστρατεία ECOMOBILITY που έχει συνεισφέρει σημαντικά….

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η πρώτη σχολική εφημερίδα των Εκπαιδευτήριων Μπουγά εκδόθηκε κατά το σχολικό έτος 1994- 1995 με τίτλο «Τα νέα των Μικρών Εξερευνητών». Μια εφημερίδα ασπρόμαυρη, χειρόγραφη με συντακτική ομάδα μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού και….

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων σχολείου

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας