Ρομποτική

O 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η πορεία του Μ.Αλεξάνδρου», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γ. Κασσιμάτης που βρίσκεται στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στην Αθήνα στις 18-03-2017, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Την τελικά φάση του διαγωνισμού πραγματοποίησε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών WRO Hellas. Στον διαγωνισμό 151 ομάδες Γυμνασίου από όλη την χώρα από τις οποίες δύο ήταν από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Οι ομάδες αυτές προκρίθηκαν στην τελική φάση από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στις 04-03-2017.
Στον Τελικό Διαγωνισμό του Γυμνασίου οι ομάδες δημιούργησαν ένα ρομπότ και το προγραμμάτισαν ώστε να ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή. Η κύρια αποστολή του ρομπότ είναι να ακολουθήσει πιστά τη διαδρομή πάνω στην πίστα, ξεκινώντας και τερματίζοντας αυτόνομα μέσα στο τετράγωνο εκκίνησης/τερματισμού. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν τα ρομπότ είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα, τα οποία οριοθετούνται από τρεις κάθετες μαύρες γραμμές. Η ολοκλήρωση (το πέρασμα ολόκληρου του ρομπότ από τη μαύρη διαχωριστική γραμμή) κάθε τμήματος της διαδρομής, δίνει 100 βαθμούς. Συνολική βαθμολογία διαδρομής: 400 βαθμοί. Ο τερματισμός στο τετράγωνο τερματισμού (η προβολή του ρομπότ μέσα στο τετράγωνο) αυξάνει τη βαθμολογία κατά 100 βαθμούς. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα πακέτα LEGO Education EV3 με λογισμικό και LEGO Education EV3 – Πακέτο Επέκτασης.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εκπροσώπησαν οι ομάδες  «ROBOTPOWER», «ROBOT FACTORY». Οι «ROBOTPOWER» αποτελούνταν από τους Κωνσταντίνο Βαμβακά, Βασίλη Ποντίκη και Νεφέλη Τασσσοπούλου με υπέυθυνο εκπαιδευτικό τον Χαράλαμπο Βασιλαδιώτη ενώ οι «ROBOT FACTORY» αποτελούνταν από τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Ντύλαν-Ιάσων Παπανικολάου και Γιώργο Μπαστακό με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Γιώργο Χριστάκη.  Βασικός συνεργάτης όλων των ομάδων ήταν ο Κώστας Κοτταρίδης ο οποίες στήριξε και καθοδήγησε και τις δυο ομάδες σε όλη τους την πορεία.
 
ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 
Θέση
Κωδικός Ομάδας
Όνομα ομάδας
Σχολείο που εκπροσωπεί
Περιφέρεια
1
ΓΔ12
Ν1
Γυμνάσια Σχολεία Πάτρας
Δυτικής Ελλάδας
2
ΓΕ11
AIRGears
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ AIRLab
Θεσσαλίας
3
ΓΖ10
Teamwork Dream
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ
Δυτικής Ελλάδας